TV Klasse

Hieronder enkele links naar interessante filmpjes op de website van Klasse

Groei
Groei! is een reeks over de ontwikkeling van kinderen.Waar staan ze in hun ontwikkeling? Hoe stimuleer je die als ouder en leerkracht best? Opvoedingsspecialist en kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft leerrijke duiding en commentaar.
https://www.klasse.be/8268/zo-denken-6-jarigen/

Een vlieg in de kleuterklas.
Elke ouder wil graag een vlieg zijn in de kleuterklas van zijn kinderen. Wat doen e daar precies? Hoe pakt de juf dat aan? Klasse filmt een dag in de eerste kleuterklas. Van het vroege afscheid aan de schoolpoort tot de laatste knuffel om vier uur. Daarna bekijkt opvoedingsspecialist Peter Adriaenssens de beelden. Hij laat zich verrassen en legt stap voor stap uit waarom de kinderen en de juf doen wat ze doen. 
http://www.groeimee.be/file/een-vlieg-de-kleuterklas

De geheimen van de kleuterjuf.
De camera van TV Klasse volgt nauwgezet een dag in de kleuterklas. Peter Adriaenssens kijkt ee op de monitor. Door op begrijpbare wijze de geheimen van de kleuterjuf te ontrafelen geeft Peter Adriaenssens aan ouders een blik achter de schermen van de kleuterklas, en aan de kleuterleid(st)ers de aandacht en waardering die ze verdienen. In deze reeks zien we hoe juf Patricia aan de kleuters structuur biedt, de ontwikkeling stimuleert, de zindelijkheid traint, verantwoordelijkheid geeft, de motoriek bevordert, de sociale ontwikkeling stimuleert, de aandacht blijvend vangt en de maatschappij in de klas brengt.
https://www.youtube.com/watch?gl=BE&v=6q7Bki2kgVc

In de rugzak van de kleuters.

https://www.youtube.com/watch?v=ly08gGgO75Q&gl=BE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten